ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
Дослідження висловлюють сумніви у використанні Північно-Західного проходу для міжнародних транспортних перевезень

Дослідження висловлюють сумніви у використанні Північно-Західного проходу для міжнародних транспортних перевезень

На думку експертів товщина криги дозволяє зробити висновок про те, що комерційні міжнародні транспортні перевезення по Північно-Західному проходу слід відкласти на десятки років.

Багато років вчені активно відстежують морські льоди Арктики: наскільки вони поширюються в зимовий час і наскільки скорочуються в літні місяці. Результати досліджень великих брил в Північно-Західному проході говорять про занадто великій товщині льоду і занадто високі ризики використання цього маршруту для морських вантажних перевезень в найближчі десятиліття.

Команда вчених в цьому році займалася вимірами товщини морського льоду протягом тисячі кілометрів між затоками Резольют і Кембридж. З'ясувалося, що в більшості місць Північно-Західного проходу товщина льоду становить до трьох метрів.

Середня товщина льоду Льодовитого океану складає більше трьох метрів.

Дослідження опубліковані в журналі Geophysical Research Letters, який видається Американським геофізичним союзом з 1974 року.

Маршрут Північно-Західного проходу дуже складний, це один з небагатьох регіонів, де залишається велика кількість багаторічного льоду - самого товстого і старого.

Дані із супутників показують, що зона, вкрита льодом, скоротилася в літні місяці, проте залишається повністю покрита льодом в зимовий період. Танення льоду влітку призвело до припущень про можливість виконання міжнародних морських перевезень вантажів .

Вчені з подивом виявили багато товсту кригу в регіоні в кінці зими, незважаючи на все більшу кількість в останні роки вільної від льоду води в літній час.

Для того, щоб лід ослаб досить для організації регулярних морських контейнерних перевезень вантажів буде потрібно 30 або навіть 50 років. Льодова кірка надто тверда взимку і є ймовірність, що протягом певних літніх періодів вона не буде танути.

Дослідження є першим широкомасштабним аналізом товщини льоду в регіоні.

Для оцінки факторів ризику морських перевезень вантажів і прогнозування танення крижаного покриву крім площі покриття і типу льоду важливу роль відіграє також його товщина.

Північно-Західний прохід з'єднує море Бофорта на Заході з морем Баффина на Сході через Канадський Арктичний архіпелаг. Це більш короткий маршрут перевезень вантажів між Тихим і Атлантичним океанами, ніж Панамський і Суецький канали.

У вересні 2015 року вчені з США заявили, що арктичні льоди скоротилися до четвертого рекордного рівня цього літа. Зона покриття кригою зменшилася до 4,41 млн. Кв. км.

Категория: Транспортные новости | Просмотров: 723 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar