ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

01:04
Як короновірус може вплинути на вантажні авіаперевезення з Китаю

Як короновірус може вплинути на вантажні авіаперевезення з Китаю

29 січня British Airways заявила, що припиняє пасажирські авіаперевезення з Китаю, але при цьому зберігає польоти в Гонконг. 30 січня про припинення авіасполучення з материковим Китаєм до 9 лютого заявила Lufthansa Group, але при цьому авіаперевезення в/з Гонконгу будуть виконуватися згідно з раніше діючим графіком. Одночасно з цим Cathay Pacific, United Airlines і Air Canada заявили про значне скорочення кількості рейсів, при цьому вони можуть припинити польоти, якщо ситуація з короновірусом буде погіршуватися. При цьому авіаперевезення в провінцію Ухань, яка стала епіцентром спалаху вірусу, були припинені ще на попередньому тижні.

 

Щоб якось мінімізувати втрати від скорочення авіаперевезень, уряд Китаю продовжив новорічні канікули (період, коли в Піднебесній припиняється майже все виробництво і завмирає ділова активність) до 3 лютого. При цьому в провінції Гуандун (в нього входить одне з найбільших китайських міст – Шанхай) підприємства будуть закриті на тиждень довше, до 10 лютого.

Як зміниться вартість на авіаперевезення з Китаю?

Через скасування пасажирського авіасполучення з Китаєм, зросте попит на вантажні авіаперевезення з Китаю. Закінчення Китайського нового року традиційно пов’язане із зростанням економічної активності, компанії збільшують замовлення, щоб поповнити залишки на складах. Тому зростання попиту на авіаперевезення з Китаю, на тлі скасування пасажирських рейсів, може викликати зростання вартості на послуги з доставки вантажів літаком з Китаю. Втім, це зростання попиту може бути незначним через низьку інформованість про природу короновіруса і механізмі його поширення, що вливає на кількість замовлень . Навіть незважаючи на те, що вірус не може поширюватися через посилки, вже відзначається значний спад замовлень на доставку товарів з Китаю. Крім того, на зростання вартості може вплинути і виниклі складнощі з логістикою, адже багато компаній закривають свої офіси, переходячи на роботу тільки через інтернет, що може ускладнити обробку замовлень.

За даними адміністрації цивільної авіації Китаю, аеропорт Ухань (центр поширення короновіруса) Тяньхе був шістнадцятим по завантаженості в країні, обробляючи 221 576 тонн щорічно. Місто має велику промислову зону, провідні галузі – фармацевтика, автомобілебудування і високі технології. Набагато більший вплив на авіаперевезення з Китаю може зробити ситуація з захворюваністю в двох основних центрах – Пекіні і головному морському порту – Шанхаї.

Категория: Avia news | Просмотров: 745 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar