ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

15:27
Китай буде управляти пакистанським портом

Китай буде управляти пакистанським портом

Китай отримав 40-літній право на управління портом Гвадар - стратегічним глибоководним морським портом Пакистану.

Будівництво інфраструктури практично завершено і порт почне виконувати міжнародні вантажоперевезення до кінця року, повідомила Адміністрація порту.

Порт Гвадар служить важливим економічним вузлом, що об'єднує Китай і Пакистан.

Він розташований на берегах Аравійського моря в західній провінції Пакистану Белуджистан, і займає стратегічне положення між Південною і Центральною Азією та Близьким Сходом. Порт з'єднаний Ормузькою протокою з Перською затокою, повз нього проходить 20% світових експортних перевезень нафти.

У Гвадарі закінчується Китайсько-Пакистанський економічний коридор, що простягнувся на 3 тисячі кілометрів на північний схід Китаю до міста Кашгар, важливого вузла Шовкового шляху, який пов'язував Піднебесну з Євразією і Африкою.

Нафта з Близького Сходу може перевантажуватися в Гвадарі і транспортуватися в Китай через коридор, скорочуючи поточний шлях з 12 тис. Км до 2 395 км.

Нові маршрути міжнародних вантажоперевезень забезпечать переваги як Китаю, так і Пакистану.

Триває будівництво економічного коридору для з'єднання Гвадар з китайським Синьцзян-Уйгурським автономним районом за допомогою автомобільного, залізничного сполучення і трубопроводів для транспортування нафти і природного газу. Коридор виконає роль моста для нового Морського шовкового шляху, який зв'яже 3 млд. жителів Азії, Африки та Європи.

На думку колишнього Президента Пакистану Асіфа Алі Зардарі, значно спростяться експортні перевезення в Китай нафти з Близького Сходу. Гвадар стане торговим центром регіону, об'єднає країни Центральної Азії і забезпечить новий поштовх розвитку пакистанського-Китайських відносин.

Китай планує вкласти 1,62 млд. доларів США в Гвадар, в тому числі в будівництво східної автостради, що сполучає гавань з берегом, міжнародного аеропорту, хвилерізу і дев'яти інших проектів, завершення яких очікується через три-п'ять років.

Скоро почнеться зведення 1 200-метрового контейнерного терміналу і 300-метрового вантажного терміналу. Після введення в експлуатацію всіх об'єктів Гвадар сприятиме економічному розвитку Пакистану і стане точкою входу для інших країн Центральної Азії: Афганістану, Узбекистану, Шрі-Ланки, Ірану, а також забезпечить доступ Синьцзян-Уйгурскому автономному району Китаю до морським експортним перевезень .

Категория: Shipping news | Просмотров: 676 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar