ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
Можливості підвищення тарифів на проблемних маршрутах перевізників вантажів

Можливості підвищення тарифів на проблемних маршрутах перевізників вантажів

Після підвищення ставок на перевезення з Азії в Європу і в Тихоокеанському регіоні організації, які виконують міжнародні морські контейнерні перевезення , намагаються повторити тенденцію на маршрутах, які страждають від слабкого попиту і надлишкової пропозиції.

Китайський індекс ринку перевезень Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) 24 липня 2015 року скоротився до найнижчого показника за останні шість років - 549 пунктів.

За останні місяці знизилися більшість компонентів індексу оскільки торговельні маршрути зіткнулися з небажаними наслідками використання в регіонах судів більшої вантажопідйомності.

Аналітична компанія Alphaliner підкреслила гнітючу ситуацію на маршрутах з Азії до Південної Америки, де тарифи впали до 200-250 доларів США за TEU - найнижчий показник за весь час виконання морських контейнерних перевезень .

Консультанти відзначають, що в цьому місяці контейнерні лінії планують підняти тарифи до 750 доларів за TEU, а також до 500-700 доларів за перевезення TEU в зворотному напрямку.

На думку фахівців Alphaliner підвищення загальних тарифів складно здійснити на ринках Південної Америки. На маршрутах відбулося безліч реорганізацій транспортних компаній і формування нових партнерських відносин, які призвели до підвищення цін в липні, особливо на західному узбережжі.

Чергове підвищення цін в серпні планується на інших маршрутах з Китаю. Alphaliner зазначає, що контейнерні лінії пропонують підвищити ставки від 200 до 300 доларів США за міжнародні контейнерні перевезення в Австралію і на Близький Схід.

Завдяки початкового успіху підвищення цін з 1 серпня на маршрутах з Азії в Європу і з Азії на східне узбережжя США індекс SCFI станом на 31 липня збільшився до 822. Однак експерти рекомендують задуматися про тривалість таких високих показників, з огляду на слабку торгівлю.

Навіть самі вантажоперевізники не впевнені в короткострокових прогнозах розвитку галузі. В останній тиждень липня три найбільші японські групи транспортних компаній представили суперечливі прогнози прибутку в області перевезень контейнерних вантажів . Всі вони зійшлися в одному: поставки нових надвеликих контейнерних судів привели до перебоїв в торгівлі.

Крім цього, на тлі слабкого попиту і щорічного глобального зростання контейнерних потужностей майже на 7% Alphaliner попереджає, що перевізникам не варто надалі покладатися на традиційний літній піковий сезон для поліпшення коефіцієнтів використання судів.

Категория: Shipping news | Просмотров: 682 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar