ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
Напружена ситуація з авіперевозкамі над Південно-Китайським морем

Напружена ситуація з авіперевозкамі над Південно-Китайським морем

Заглиблюються протиріччя між США і Китаєм щодо Південно-Китайського моря загрожують торгівлі Австралії і Північній Азії, що приносить дохід в 250 млд. доларів США.

Під час обговорення в державних засобах масової інформації Китаю ситуації в Південно-Китайському морі китайський коментатор згадав, що, якщо літаки Королівських військово-повітряних сил Австралії будуть помічені під час здійснення розвідувальних польотів над спірними територіями, їх необхідно збивати.

Аналітики оцінюють вартість міжнародних вантажних перевезень з Австралії в 75 мільярдів доларів США в рік (експорт залізної пологи через Східно-Китайське і Південно-Китайське моря). 60% австралійського експорту і 40% імпорту проходить через регіон Південно-Китайського моря.

Фахівці морських вантажних перевезень відзначають, що будь-який спалах конфлікту руйнівно позначиться на австралійській міжнародної торгівлі, тому що троє з чотирьох найбільших торгових партнерів Австралії знаходяться в Північній Азії: Китай, Південна Корея і Японія.

За даними Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралійського союзу в 2013-2014 роках торгівля з Китаєм досягла позначки в 150 млд. доларів США, з Японією - 70 млд., з США - 55 млд. і з Південною Кореєю - 32 млд.

Подібні заяви з боку Китаю загрожують торгівлі і просто становлять небезпеку для громадян. Якщо перетин спірних територій стане неможливим, доведеться перенаправляти міжнародні транспортні перевезення в обхід регіону, що значно підвищить вартість і збільшить час доставки.

В кінцевому підсумку споживачі і бізнесмени будуть змушені нести додаткові витрати на транспортування.

Аналітик з Сіднейського університету уточнює, що Китай в минулому вже використовував торгівлю в якості зброї. Сварка з Японією призвела до тимчасової заборони торгівлі рідкоземельними металами.

У випадку з Австралією Китай погрожує зробити те ж саме. Реалізація може виявитися складніше через природу і структури торгівлі між країнами.

Китай може ввести додаткові нормативні обмеження для австралійських постачальників і всіх заходів будуть спрямовані на створення політичних непорозумінь, а не економічних і торгових.

Китайські журналісти коментують, що Австралії доведеться заплатити високу ціну за підтримку боку США. Вони пропонують Китаю брати приклад з Росії і посилати військові літаки для перехоплення австралійських повітряних суден. Якщо це не допоможе - збивати літаки.

США і Австралія тиснуть на Китай для припинення намивання територій і використання у військових цілях спірних островів.

Колишній Прем'єр-Міністр Австралії Боб Хоук закликає США і Китай почати діалог для запобігання будь-яких суперечок з приводу кордонів у Південно-Китайському морі. Він сподівається, що Китай виступить із запрошенням до спільної розробки ресурсів в регіоні.

Категория: Avia news | Просмотров: 733 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar