ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

15:27
Складнощі роботи нового контейнерного терміналу в Одеському порту

Складнощі роботи нового контейнерного терміналу в Одеському порту

Одеса є одним з найбільших морських портів на Чорному морі. В очікуванні розширення морських контейнерних перевезень в минулому році в порту було споруджено новий контейнерний термінал. Однак надії на збільшення контейнерообігу не справдилися.

У новому контейнерному терміналі обслуговуються різні суду. Основна маса контейнеровозів - середні за розмірами (до 5000 TEU). З дати проголошення Україною незалежності обсяги перевалки контейнерів стабільно зростали з року в рік. Сильним потрясінням стала світова фінансова криза 2009 року. Тепер бізнесу додав проблем військовий конфлікт в Східній Україні.

Генеральний директор компанії «ГПК Україна», оператора контейнерного терміналу в Одеському порту, Хайко Пелеманн має ліцензію капітана і близько знайомий з міжнародними контейнерними перевезеннями . Він оптимізував роботу контейнерного терміналу, створив програмне забезпечення для одночасної вивантаження і завантаження тисяч контейнерів. Секретом успіху свого бізнесу називає швидкість обробки вантажів. Компанія пропонує високий рівень продуктивності: до 20-25 циклів переміщення вантажів на годину за допомогою кранів.

У порту, в основному, займаються перевезенням сировини на експорт: сталь, залізна руда, вугілля, а також зернові. З приходом кризи морські контейнерні перевезення вантажів скоротилися на 30% (до 300 тис. Контейнерів на рік). Українські одержувачі вантажів після девальвації не можуть собі дозволити оплату дорогих імпортних товарів такими ж обсягами, як до кризи. Компанія намагається окупити втрачений контейнерний імпорт шляхом експорту в контейнерах сировини, наприклад, деревини. Перевезення в контейнерах дозволяє зберегти деревину сухою. Підвищення валютного курсу в Україні стало перевагою для експортерів. Українська сировина дуже дешеве для іноземних покупців, що підвищує попит на експортні перевезення .

У контейнерному терміналі працюють співробітники самих різних національностей. Росіяни й українці спокійно взаємодіють один з одним, незважаючи на військовий конфлікт в Східній Україні. Однак, конфлікт сильно впливає на роботу нового контейнерного терміналу - він часто залишається незатребуваним. Спорудження терміналу планувалася задовго до кризи в країні. Ніхто не припускав, що в 500 кілометрах від порту розв'яжуться військові дії.

Компанія «ГПК Україна» не збирається йти з ринку, вона планує свою діяльність на наступні 35 років. На думку Хайко Пелеманна термінал повинен окупити себе за 15 років, якщо військовий конфлікт завершиться найближчим часом. Вартість терміналу склала 300 млн. Євро, кошти були виділені за рахунок кредитів іноземних банків та материнської німецької компанії HHLA.

Керівництво «ГПК Україна» очікує, що після припинення конфлікту обсяги міжнародних морських контейнерних перевезень знову виростуть і Одеський порт відновить своє звання одного з найважливіших транспортних вузлів на Чорному морі.

Категория: Транспортные новости | Просмотров: 773 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar