ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

13:18
Судно-гігант «Петер Шельте» вперше вийшло в море

Судно-гігант «Петер Шельте» вперше вийшло в море

Тиждень тому розпочався перший самостійний рейс найбільшого в світі вантажного судна «Петер Шельте». Як повідомила прес-служба компанії Allseas Group, після успішних випробувань «Петер Шельте» почав свій шлях від причалу в Південній Кореї.

За даними TBN , судно прямує в Роттердам, де пройде завершальний етап будівництва. Призначення судна - великі морські вантажоперевезення . Зокрема, «Петер Шельте» буде транспортувати і встановлювати морські бурові нафтові і газові платформи.

Судно-гігант «Петер Шельте» вперше вийшло в море і направляється в Роттердам, - TBN, морські вантажоперевезення

Будівництво найбільшого в світі судна почалося ще в листопаді 2009 року, хоча деякі унікальні деталі замовили ще в 2007 році. Фахівці планували завершити проект до 2013 року, але суднобудівні роботи трохи затягнулися. На сьогоднішній день «Петер Шельте» не має реальних конкурентів по вантажопідйомності. Максимальна вага вантажів, які може перевозити судно, - 48 тисяч тонн. Довжина корабля - 382 м, ширина - 124 м. Судно обладнане вісьмома дизельними генераторами.

Ще одна перевага судна - відносно мала осаду і висока швидкість (до 14 вузлів), тому «Петер Шельте» може працювати в несприятливих зонах акваторії. На даний момент в будівництво судна вклали понад 3 мільярдів доларів. Більшість будівельних робіт здійснила південнокорейська компанія Daewoo Heavy Industries.

Власник судна - швейцарська компанія Allseas Group. Головним профілем діяльності компанії є підводне будівництво і установка морських трубопроводів. Тому першим завданням судна буде транспортування платформ до берегів Норвегії, в Північне море. Потім судно відправлять в Чорне море для будівництва системи газопроводів «Південний потік». До обслуговування і до робіт на судні «Петер Шельте» залучать майже шість сотень працівників.

Перший рейс «Петера Шельте» триватиме 5 тижнів і завершиться в грудні поточного року. Судно прибуде в спеціально споруджений сухий док в Маасфлакте-2 (портова зона в Роттердамі). Перед відправкою «Петер Шельте» пройшов всі необхідні випробування.

Світове суднобудування постійно розвивається, тому «Петер Шельте» незабаром може втратити пальму першості. У 2013 році в Південній Кореї почалося будівництво найбільшої платформи для розробки покладів природного газу. Після завершення будівництва «Прелюд» відбуксирують до берегів Австралії.

Компанія Allseas Group також вирішила не зупинятися на власних рекорди. У планах компанії побудувати до 2020 року ще одне судно-гігант з рекордними параметрами - вантажопідйомністю майже 80 тисяч тонн, шириною 160 м і довжиною 400 м. Судно буде здійснювати промислові морські вантажоперевезення.

Категория: Shipping news | Просмотров: 727 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar