ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
У портах України спростили оформлення суден і вантажів

У портах України спростили оформлення суден і вантажів

В кінці липня вступили в силу постанови Кабінету Міністрів № 483, 491 і 492 щодо дерегуляції в морських портах.

Як повідомили НВ в міністерстві інфраструктури України, постановою № 491 скасовується, зокрема, комісійний контроль на борту суден, вводиться автоматизований радіологічний контроль вантажів і електронний документообіг в портах, спрощуються процедури оформлення яхт.

За словами глави відомства Андрія Пивоварського, на впровадження цих нововведень відводиться 45 днів з дати їх публікації.

Крім того, урядовою постановою № 483 забезпечується рівний доступ до портової інфраструктури всіх портових операторів шляхом введення уніфікованого тарифу.

Згідно з повідомленням міністерства, постанова № 492 відтепер регулює скасування процедури обов'язкового контролю ізольованого баласту, яка раніше створювала широке поле для маніпуляцій.

Чиновники запевняють, що це нововведення набуло особливого схвалення з боку Європейської Бізнес Асоціації.

«Зміни, які спростять ведення бізнесу в портах, здійснені спільними з урядом зусиллями неймовірно швидко, незважаючи на великий опір. Для бізнесу економічний ефект від дерегуляції складе мільярди гривень. Компанії зекономлять ці кошти, адже більше не потрібно буде оплачувати простій суден і платити хабарі в портах », - зазначив Пивоварський.

Він також розповів, що з боку його відомства вже вжито всіх необхідних заходів для дерегуляції в портах. Чиновник упевнений, що наступними повинні стати кроки з боку Державної фіскальної служби по реалізації концепції електронної митниці, вироблення єдиного підходу до визначення митної вартості, створення єдиного казначейського рахунку тощо.

Категория: Shipping news | Просмотров: 668 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar