ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

01:28
Вантажоперевезення в Італію: Укртрансінспекція посилює контроль

Вантажоперевезення в Італію

Укртрансінспекція посилює контроль

Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті попередила, що відтепер при видачі дозволів на виконання вантажоперевезення в Італію буде ретельно перевіряти тих перевізників, які раніше порушували нормативні вимоги щодо отримання даних дозволів.


Зокрема, Укртрансінспекцію цікавлять ті перевізники, які хоч і отримали дозвіл на доставку вантажу по території Італії, але цей дозвіл не стосується конкретного перевезення.

Таким чином, пояснюють в інспекції, перевізник порушує положення, викладене в абзаці третьому пункту 3.2, а також пункту 4.2 Порядку оформлення і видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, їх обміну та обліку.

Відзначимо, що пункт 3.2 згаданого Порядку передбачає, що «автомобільний перевізник забезпечується дозволом, передбаченим законами чи міжнародними договорами України з питань міжнародних перевезень, необхідними йому тільки для конкретної поїздки, за наявності залишку дозволів без урахування резерву».

У пункті 4.2 говориться: «Автомобільний перевізник забезпечує: належне використання, заощадження та обов’язкове своєчасне повернення виданого дозволу в пункт видачі дозволів Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті впродовж 45 календарних днів з дня оформлення і видачі йому такого дозволу; наявність всіх дозвільних документів, передбачених законами України чи міжнародними договорами України з питань міжнародних перевезень, на виконання конкретного перевезення при здійсненні документального контролю за дотриманням автомобільними перевізниками законодавства України щодо міжнародних автомобільних перевезень».

Цей Порядок був затверджений наказом Міністерства транспорту України від 20 серпня 2004 року (№ 757).

У перевізників, які мають дозвіл не на конкретне перевезення, апарат Укртрансінспекції перевірятиме документи, які б підтверджували використання отриманих ними дозволів Італії.

Ці перевірки будуть проводиться на підставі пункту 5.1 згаданого Порядку для того, щоб підтвердити накопичення дозволів на виконання перевезень територією Італії та їх належного використання автоперевізниками відповідно до вимог законодавства.

Нагадаємо, що пункт 5.1 Порядку передбачає, що «Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті згідно з покладеними на неї функціями забезпечує контроль за оформленням, видачею та обліком дозволів.

Категория: Avto news | Просмотров: 713 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar