ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
Відкриття автомобільного сполучення по мосту через Суецький канал допоможе розвитку економіки Єгипту Швидкий розрахунок вартості

Відкриття автомобільного сполучення по мосту через Суецький канал допоможе розвитку економіки Єгипту Швидкий розрахунок вартості

6 серпня 2015 року відбулася урочисте відкриття нових потужностей Суецького каналу. Судно MSC Genova першим пройшло в складі колони в південному напрямку через новий канал. Завершення проекту дозволяє збільшити продуктивність обслуговування суден, які виконують морські перевезення вантажів через канал. Однак не очікується швидкого збільшення контейнерних перевезень з Єгипту.

Більшість вантажів, які направляються в і з найбільшою в Північній Африці економіки, перевозяться контейнеровозами класу feeder (1,7-2,5 тис. TEU), незважаючи на зручне розташування на торговому маршруті Азія-Європа, найбільшому глибоководному маршруті в світі.

За словами генерального директора Maersk Line Egypt, Lebanon, Libya and Syria, Maersk Line належить велика частина єгипетського вантажопотоку. Компанія перевозить 16-17% імпортних і експортних вантажів.

Розширення каналу дозволить всім транспортним компаніям використовувати більш великі судна, які зможуть обслуговувати і єгипетський ринок. Однак відкритим залишається питання наявності контейнерних терміналів для обслуговування таких великих суден.

На даний момент тільки Суецький контейнерний термінал може одночасно обробляти кілька надвеликих судів. Він обслуговує суду трьох з чотирьох основних судноплавних спілок: 2M, O3 і G6. Однак його місце розташування на східній стороні каналу не дозволяє єгипетським імпортерам та експортерам виконувати через нього міжнародні морські контейнерні перевезення після закриття близько двох років тому урядом автомобільного моста через Суецький канал.

Міст був закритий через проблеми безпеки в липні 2013 року. Точну дату відновлення руху по мосту поки не оголошують. Один маршрут доставки вантажів в Суецький термінал - тунель між материковим Єгиптом і Синайським півостровом, розташований в сотнях кілометрів на південь в місті Суец. Іншим варіантом доставки вантажів в порт є пороми з Порт-Саїда.

Можна зрозуміти занепокоєння влади з приводу можливості вибуху бомби і повного блокування водного шляху.

Після закриття моста частка єгипетських вантажів в грузопотоке Суецького терміналу значно скоротилася. Частка місцевого ринку досягла 13% в 2012 році, були плани розширення до 20% в 2013 році, поки не закрили міст. Подія справила дуже великий вплив на діяльність порту.

Суецький термінал не раз звертався до влади з проханнями розглянути можливість відкриття автомобільного сполучення тільки для вантажівок з товарами під охороною, однак органи правопорядку не поспішають йти назустріч.

Дивно, що під час святкування розширення каналу, рушійна сила для розвитку міжнародних контейнерних перевезень в Єгипті на невизначений термін укладена в питанні використання моста.

Згідно із заявою Уряду протягом наступних двох років планується побудувати шість нових тунелів, що з'єднують Єгипет і Синайський півострів.

Вантажопотік терміналу в 2014 році склав 3,4 млн. TEU, з яких місцевий вантажопотік налічує лише 400 тис. TEU.

Категория: Avto news | Просмотров: 721 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar