ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
Дешеве паливо забезпечує рентабельність контейнерних ліній

Рентабельність контейнерних ліній

Скільки грошей втратять контейнерні перевізники, якщо ціни на паливо почнуть рости?

Багато, за даними дослідницької компанії фрахтового ринку з Великобританії Drewry Maritime Research (Дрюри), яка провела аналіз доходів і нормативів прибутковості 16 з 20 найбільших транспортних компаній, які спеціалізуються на морських контейнерних перевезеннях вантажів і публікують свою звітність у вільному доступі.

Дрюри розрахувала, що група, що охоплює 65% пропозиції міжнародних контейнерних перевезень , отримала прибуток в розмірі 60 млд. доларів США за першу половину 2015 року, що на 5% нижче за показник за перші шість місяців минулого року. Тільки тайванські перевізники Wan Hai і Yang Ming змогли збільшити доходи в порівнянні з 2014 роком.

Падіння викликане низьким попитом і низькими ставками фрахту.

Однак, це переконлива ознака того, як знижені ціни на паливо забезпечили галузі морських контейнерних перевезень збільшення операційних доходів в кілька разів: загальні операційні доходи 16 транспортних компаній складають 3,3 млд. доларів США в порівнянні з 1,1 млд. доларів за перші шість місяців 2014 року. Норми прибутку збільшилися з 1,7% до 5,6% за першу половину цього року.

У січні 2014 року середня вартість однієї тонни дизельного палива IFO380 в Сінгапурі або Роттердамі становила до 600 доларів США, через півтора року в липні 2015 року ціна знизилася майже на дві третини до менш 250 доларів США за тонну.

Дрюри вважає, що тенденція зміни вартості палива означає, що витрати на морські вантажні перевезення знижуються швидше, ніж ставки фрахту, дозволяючи транспортним компаніям продовжувати отримувати прибуток, хоч і меншими обсягами в кожному наступному кварталі.

Дослідницька компанія повідомляє, що галузеві питомі витрати скоротилися на 11% в першій половині 2015 року з порівнянні з першими 6 місяцями минулого року, а питомі доходи за цей же період знизилися приблизно на 7%.

У довгостроковій перспективі перевізникам необхідно приділити більше уваги управлінню цінами та потужностями, якщо вартість палива підніметься до колишніх висот. Однак, в цьому році такий прогноз малоймовірний.

На підставі показників вартості палива і фрахту в третьому кварталі 2015 року очікується, що ситуація залишиться без змін, а прибутковість буде знижуватися далі. Доходів, накопичених за перші дев'ять місяців, буде досить, щоб перевізники закінчили рік з прибутком незалежно від результатів четвертого кварталу 2015 року.

Категория: Avto news | Просмотров: 726 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar