ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

08:56
Європейські порти вимагають обмежити морські контейнерні перевезення мегаконтейнеровозами

Європейські порти вимагають обмежити морські контейнерні перевезення мегаконтейнеровозами

Понад 400 портів країн Євросоюзу виступили з вимогами обмежити морські контейнерні перевезення, які виконуються мегаконтейнеровозами. Це пов’язано з тим, що так звані «старі» порти не можуть забезпечити їх прийом і обробку, а модернізація вимагає значних додаткових інвестицій: потрібні нові довгі причали, глибокі фарватери і великі глибини біля причальних стінок. Наприклад, поглиблення Ельби, що почалося недавно для забезпечення проходу великих контейнеровозів, зажадає 780 мільйонів євро.

Зараз довжина мегаконтейнеровозыв становить близько 400 метрів, ширина – більше 60 м, осадка досягає майже 17 метрів. Вони можуть перевозити до 23 тис. TEU (стандартний 20-ти футовий контейнер). Втім, вже зараз провідні контейнерні перевізники розробляють проекти ще більш містких контейнеровозів, які зможуть прийняти на борт до 30 тис. TEU. При цьому їх довжина складе близько 480 м, а ширина – понад 68 м.

Заблокувати морські контейнерні перевезення дуже великими судами Європейська портова асоціація може вже протягом року, скориставшись антимонопольним регулюванням. На сьогоднішній день всі найбільші судноплавні компанії, що виконують глобальні контейнерні перевезення, об’єднані в три альянси. Це дає їм можливість уникнути взаємної конкуренції всередині альянсу, більш ефективно задіяти наявний флот і координувати графіки і контейнерні сервіси. Однак створення і діяльність альянсів узгоджується з антимонопольними відомствами Китаю, США і ЄС. Якраз в березні закінчується дозвіл на об’єднання компаній в альянси, надане Євросоюзом. Тому узгоджена позиція більш ніж 400 портових операторів може виявитися вагомим аргументом на користь обмеження розмірів контейнеровозів.

Оператори близько 400 портових терміналів вже висунули ряд вимог до влади ЄС, яка буде вести перемовини про дозвіл на роботу альянсів. Одна з головних – заборона на вхід в порти ЄС контейнеровозів, розміри яких перевищують діючі зараз мегаконтейнеровози. Як прецедент, європейські портовики призводять США, де вже встановлені обмеження для судів, які виконують морські контейнерні перевезення.

Судновласники, в свою чергу, висловили свою незгоду з такою позицією. Вони вже попередили, що в разі введення обмежень на морські контейнерні перевезення, просто будуть шукати альтернативні маршрути, виключивши судозаходи в незгодні порти.

Категория: Shipping news | Просмотров: 773 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar