ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

01:04
Морські контейнерні перевезення в 2019 році подолали позначку в 1 млн

Морські контейнерні перевезення в 2019 році подолали позначку в 1 млн

За підсумками 2019 року морські контейнерні перевезення в Україні показали найкращий результат за минуле десятиліття, обсяг оброблених контейнерів в українських портах перевищив позначку в 1 млн TEU, склавши 1 007 434 TEU. Це на 18% більше показника, який був зафіксований в 2018 році.

Другий рік поспіль морські контейнерні перевезення в Україні ростуть швидше, ніж середні показники на світовому ринку. При цьому аналітики відзначають, що є всі підстави вважати, що зростання обсягів перевалки контейнерів збережеться і в наступному році, перш за все, за рахунок розвитку потужностей приватних контейнерних терміналів. Головна причина – це збільшення транзиту, на який зараз припадає дуже незначна частка, всього в 2019 році транзитні контейнерні перевезення через українські порти склали 46,4 тисяч TEU (слід зазначити, що зростання склало 42%, але такі показники пов’язані з невеликими показниками минулого року). Крім того, слід очікувати приросту і за рахунок активізації участі України в маршрутах нового Китайського шовкового шляху і транспортного коридору TRASECA (Європа-Кавказ-Азія).

На експортні та імпортні морські перевезення припадає практично однакові частки – 46,8% і 48,6% відповідно. Значного приросту експортних перевезень вдалося досягти за рахунок зростання контейнеризації продукції легкої та харчової промисловості (текстильні вироби, а також відправки в контейнерах гороху, пшениці і борошна). Основні імпортні контейнерні перевезення – це доставка в Україну електроніки, техніки, продуктів харчування, будівельних матеріалів. У ваговому виразі морські перевезення контейнерів через порти України збільшилися на 16,2%, склавши 12,705 млн т.

Лідером за обсягами перевалки залишається «Контейнерний термінал Одеса», дочірнє підприємство німецької компанії ННLА, за ним –  ще один термінал, який діє в порту Одеса – “Бруклін-Київ Порт”. Третє місце припадає на “ТІС-КТ” (порт “Південний”), за ним – контейнерний термінал в «Іллічівському морському рибному порту» (Чорноморськ).

Всього вантажообіг в українських портах у порівнянні з 2018 роком зріс на 18,4%, всього було перероблено понад 160 млн тонн різних вантажів, це новий рекорд в історії України, нових максимальних показників досягли перевезення руди і зерна. Відразу три порти – Миколаїв, «Ольвія» і «Південний» встановили нові рекорди по перевалці вантажу, при цьому останній став лідером серед всіх українських портів.

Просмотров: 909 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar