ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

13:18
Нові екологічні нормина морські контейнерні перевезення

Нові екологічні норми в Україні

збільшать ставки на морські контейнерні перевезення

Ставки на морські контейнерні перевезення знижуються на тлі торгової війни між США і Китаєм. Так, контейнерні перевезення з Китаю в західні порти США за тиждень подешевшали на 6%, а доставка контейнера в США (східне узбережжя) з Китаю стала дешевше на 4,2%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, ставки на морські контейнерні перевезення на сервісі Китай – США впали на 40%, в цілому по галузі падіння склало 14%.

 

Як новий екологічний стандарт може вплинути на ставки на контейнерні перевезення?

Втім, ситуація може змінитися вже найближчим часом, ставки на контейнерні перевезення можуть піти вгору через введення нових екологічних стандартів. Новий бункерний стандарт IMO 2020 року, який вступить в силу з 1 січня 2020 року, вимагає різко скоротити процентний вміст сірки в паливі – з нинішніх 3,5 до 0,5 відсотка. У судновласників є кілька варіантів, як виконати нові вимоги:

  • перейти на використання нового, низькосірчистого палива, яке відчутно дорожче
  • перейти на використання альтернативного палива – зрідженого газу
  • провести модернізацію корабельних силових установок і встановити спеціальні очисні системи – фільтри, які дозволяють продовжити використовувати високосірчисте паливо, але при цьому забезпечити необхідний процентний вміст сірки в вихлопі.

Спочатку ринок насторожено поставився до перспективи установки скруберів, але зараз практично всі верфі завантажені роботою. Таке зростання зацікавленості викликано значним зниженням вартості установки системи фільтрації, яка зараз коштує від 3 до 5 млн доларів (ще рік тому роботи оцінювалися в 5 – 8 млн). Щоб не допустити зниження обсягів контейнерообігу, контейнерні сервіси змушені орендувати судна, що простоюють. Зараз фрахт контейнеровоза класу postPanamax обійдеться в 20 тисяч доларів в день, це на 40% вище ставки, яка діяла ще 9 місяців тому. Якщо рік тому простоювало близько 50 контейнеровозів класу Panamax, то зараз вони всі зафрахтовані. Вартість фрахту контейнеровоза, який може забезпечити контейнерні перевезення швидкопсувних продуктів (з великою кількістю розеток для підключення рефконтейнерів) ще вище – до 25 тисяч доларів. Ситуація ускладнюється тим, що верфі не вкладаються в раніше заявлені терміни – 25-30 днів, затягуючи процес переобладнання судів.

Аналітики пророкують, що збільшення витрат може призвести до того, що сервісні лінії постараються підняти ставки на морські контейнерні перевезення. В іншому випадку – компанії, в самому оптимістичному випадку, можуть закінчити рік без збитків. А дрібні компанії можуть опинитися на межі банкрутства.

Категория: Shipping news | Просмотров: 885 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar