ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

01:00
Плани зведення нового порту на Чорному морі

Плани зведення нового порту на Чорному морі

На Чорному морі в районі Дніпровсько-Бузького лиману планується спорудження нового морського порту для рейдової перевалки вантажів. Цю новину повідомило Міністерство інфраструктури 25 листопада 2015 року.

За словами керівництва Міністерства порт призначений для накопичення вантажів, які будуть спускатися малотоннажним річковим транспортом до моря для навантаження на великі морські судна. Інфраструктура нового порту дозволить виконувати морські перевезення вантажів на судах типу панамакс, постпанамакс і кейпсайз вантажопідйомністю до 100 тис. Тонн. Схема роботи порту покликана виконувати рейдову перевалку без заходу малих суден в порт для економії коштів і часу.

На думку Міністерства рейдова перевалка в новому порту зможе стимулювати розвиток річкового транспорту на Дніпрі, а також галузь кораблебудування і розвиток експортних перевезень в Україні.

З точки зору захисту навколишнього середовища Міністерство заявило, що порт буде обробляти безпечні для флори і фауни зернові, метали, насипні вантажі і контейнери.

За планом Міністерства, який скоро буде переданий на узгодження в Кабінет Міністрів України, новий порт буде введений в експлуатацію влітку 2016 року. На даний момент вирішуються питання відведення акваторії та організації технологічної інфраструктури. Для обслуговування морських вантажних перевезень знадобиться окремий флот кораблів змішаного типу, буксирів та інших додаткових судів.

Для фінансування будівництва нового порту будуть потрібні інвестиції з державного бюджету в розмірі 33 млн. Гривень.

За розпорядженням Адміністрації морських портів України тривають роботи з днопоглиблення Дніпровсько-Бузького Лиманського каналу, що забезпечує водне транспортне сполучення між Миколаєвом і Чорним морем.

Проведення робіт сприяє безпеці судноплавства і підтримки заявлених глибин.

Категория: Shipping news | Просмотров: 777 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar