ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

13:02
Популярність Суецького каналу зростає - Drewry Maritime Research

Популярність Суецького каналу зростає - Drewry Maritime Research

В цьому році вперше зафіксовані рекордні показники вантажних перевезень по Суецькому каналу. Про це повідомляє TBN, посилаючись на морське агентство Drewry Maritime Research Ltd. Згідно з повідомленням агентства, 52% морських контейнерних перевезень на лініях повідомлення Азія-Східне узбережжя США виконали через Суецький канал. У минулі роки морські контейнерні перевезення здійснювали переважно через Панамський канал.

У жовтні минулого року показники Панамського каналу значно перевищували кількість перевезень по Суецькому каналу. Потужність Панамського в жовтні 2013 року склала 56%, а Суецького - тільки 44% від загального ринкового показника. На думку аналітиків, морський торговельний шлях через Панаму стає менш популярним через менші прохідних розмірів для судів. Хоча шлях через Суецький канал довший, канал покращує свої позиції серед власників великих суден.

Згідно з даними Drewry Maritime Research, 62% судів, які працюють між Азією і США і проходять через Панамський торговий шлях, в середньому мають розмір 4500 TEUs (місткість вантажних кораблів). А максимальний поріг в Панамському каналі - 5000 TEUs. До порівняння, в Суецькому каналі середній розмір вантажних кораблів - 7500 TEUs.

Також в Панамському каналі зменшується кількість сервісів. Протягом 2013 року зі маршруту по Панамському каналу зняли два щотижневих сервісу, скоротивши, таким чином, кількість сервісів з 15 до 13. Разом з тим, один щотижневий обслуговуючий цикл додали в Суецькому каналі. На сьогоднішній день в Суецькому каналі загальна кількість сервісів зросла з 7 до 8.

Зокрема, концерн EvergreenGroup скасував сервіс AUE з об'ємом судів 4200 TEUs на інший сервіс, з використанням суден 8200 TEUs.

Ще однією причиною зміни пріоритетів в морських перевезеннях, на думку Drewry, є надлишок в регіоні кораблів з 8000 TEUs. Багато компаній почали відправляти вантажі на східне узбережжя США, оскільки була велика ймовірність страйків докерів на Заході. Також головний порт в Лос-Анджелесі був перевантажений і не справлявся з перевалкою вантажів.

Але Панамський канал має всі шанси повернути першу позицію після розширення каналу, вважають в Drewry. Роботи з розширення торгового шляху через Панаму планують завершити в 2016 році.

Категория: Shipping news | Просмотров: 698 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar