ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

15:27
Розстановка сил на глобальному ринку зернових

Розстановка сил на глобальному ринку зернових

Австралія, Канада, Європа, Росія і США є найбільшими гравцями, які займаються міжнародними вантажними перевезеннями зернових. Надлишки продукції, значні коливання валютних курсів і очікування високих урожаїв визначають переможців і переможених.

Агресивна поведінка експортерів змусило США в цьому році знизити більш ніж на 20% ціни на зернові (нижче 5 доларів за бушель).

Пшениця - зернова культура, яка росте в різному кліматі і використовується в різних продуктах: від хліба і локшини до кормів для тварин. Останні два врожаї були самими рекордними. Згідно даних Міжнародної ради по зерну в цьому році також очікується великий урожай.

Зниження цін є відображенням дуже хороших урожаїв зернових по всьому світу. Тепер постачальники борються за покупців.

У цьому році більш стійкі позиції долара призвели до скорочення на 25% експортних перевезень зернових з США. Раніше держава могла похвалитися чвертю світового експорту зернових, а тепер задовольняється 15%. Країна втрачає конкурентні переваги.

Однак, втрати США - це виграш когось іншого. Європа б'є рекорди завдяки хорошим врожаям, погіршення становища євро і швидким перевезень контейнерних вантажів в країни Близького Сходу.

Остаточно на глобальний баланс зернових вплинули країни північно-східного узбережжя Чорного моря. Криза в Україні і Росії призвів до збільшення обсягів міжнародних транспортних перевезень зернових - джерела твердої валюти для обох країн.

За прогнозами експорт зернових в Україні складе 11,7 млн. Тонн - найвищий показник після врожаю 2007-2008 років, а Росія планує досягти показника в 21 млн. Тонн.

Підйом виробників в регіоні Чорного моря два роки тому привів до додавання Росії, України і Казахстану в список «найбільших експортерів зернових» Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН до п'яти чинним членам: США, ЄС, Канаді, Австралії та Аргентині.

Зернові з чорноморського регіону більш привабливі завдяки зниженим витратам на експортні перевезення і сильної девальвації національних валют. Цей товар знаходить свого покупця навіть в безпосередній близькості від США.

Дешеві тарифи на міжнародні перевезення дозволяють постачати російську пшеницю в Південну (Перу) і Центральну (Мексика) Америку. Навіть нігерійські млини - традиційні торговельні партнери США - стали купувати великі партії у чорноморських експортерів.

Категория: Транспортные новости | Просмотров: 688 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar