ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

13:00
Залізничні контейнерні перевезення Китай – Європа виросли на чверть

Залізничні контейнерні перевезення Китай – Європа виросли на чверть

За дев’ять місяців 2019 року залізничні контейнерні перевезення Китай – Європа виросли на 25 відсотків. У період з січня по серпень в обох напрямках пройшло 2013 контейнерних поїздів. При цьому слід зазначити, що поступово вирівнюється дисбаланс переважання контейнерних поїздів, що прямують до Європи з Китаю:

  • з Китаю в Європу за 9 місяців через Казахстан пройшло 1147 поїздів, таким чином залізничні контейнерні перевезення з Китаю збільшилися на 14 відсотків
  • з Європи в Китай було відправлено 866 поїздів, зростання склало 43%.

 

Крім того, зростає і кількість контейнерних поїздів на лінії Китай – Казахстан і Китай – Середня Азія, зростання склало 36%. Всього за цими маршрутами прослідувало 2200 потягів.

Основне завдання залізничних служб Китаю і Казахстану – це скоротити час простою на прикордонних станціях, перш за все – за рахунок поліпшення технологічної взаємодії митних та залізничних служб. Якщо зараз за день на станції Алашанькоу (колія 1520 мм) щодня обслуговується 12 поїздів на добу, а на станції Достик (колія 1435 мм) – 8, то вже в 2020 показники повинні бути доведені до 14 і 12 поїздів щодня відповідно.

Китай розглядає залізничні контейнерні перевезення як важливу альтернативу морської доставки товарів. Розвиток залізничного сполучення Китай – Європа допоможе просуванню товарів, вироблених у внутрішніх районах КНР. Крім того, контейнерні перевезення активно використовуються для доставки автомобілів з Китаю. При цьому мова йде не тільки про нові авто, а й про старі (що були у використанні) машині. В середині серпня з міста Сіань (столиця китайської провінції Шеньсі, розташованої в центральній частині країни) в Польщу відправився контейнерний поїзд з б/в автомобілями. Сіань став першим містом з 10 отримали дозвіл, який почав експортувати старі автомобілі. Влада КНР вважає, що поставки б/в автомобілів з Китаю в інші країни хоча б на рівні 10% від обсягу внутрішнього ринку старих автомобілів (фахівці оцінює його в 13,83 млн авто) дозволить істотно прискорити ринок автомобілебудування. Крім Східної Європи, поставки старих авто з Китаю планується налагодити в Центральну Азію, Середній Схід і Африку.

Просмотров: 677 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar