ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

18:32
Збільшення морських перевезень зернових з басейну Чорного моря

Збільшення морських перевезень зернових з басейну Чорного моря

Збільшення експортних перевезень пшениці з басейну Чорного моря (Росії, України і Казахстану) призвело до значного збільшення кількості судів, що проходять через Мармурове море.

Падіння російського рубля і української гривні, а також ставок фрахту підняли популярність чорноморської пшениці для імпортерів, особливо з країн, курс національних валют яких також впав у порівнянні з доларом США.

Тривалий час країни Чорного моря були основними постачальниками зернових на Близький Схід і в Північну Африку, але в даний час країни Мексиканської затоки і Східної Африки також переходять від поставок з США і Австралії.

Підвищення попиту на зернові з Чорноморського регіону відбувається в дуже складний час для постачальників. Політичні конфлікти, зміна клімату та обмеження експорту в значній мірі сповільнюють розвиток міжнародних морських перевезень зернових.

Найбільшим експортером Чорноморського регіону є Росія.

Вдале співвідношення ціна-якість змусило звернути увагу на зернові Нігерію і Мексику, зазвичай купували пшеницю в США. Покупці німецької пшениці Танзанія і Мозамбік також перейшли на поставки з регіону Чорного моря.

Незважаючи на зниження цін на пшеницю на 16% до 5 доларів США за бушель з початку 2015 року, курсові стрибки в країнах привели до підвищення вартості зернових і дозволили виробникам регіону надавати імпортерам додаткові знижки. В українських гривнях вартість пшениці зросла на 25%.

Популярність морських вантажних перевезень зернових можна відстежити за кількісними показниками експорту. Очікується, що в цьому році експортні перевезення пшениці виростуть на 15% в порівнянні з 2014 роком і досягнуть 45,5 млн. Тонн. У той же час за даними Міністерства сільського господарства США експорт пшениці з країни впав на 6% до 21 млн. Тонн.

У міру збільшення потоку міжнародних вантажних перевезень зернових з Чорноморського регіону можливі затримки проходження суден через протоку Босфор. Деяких аналітиків турбують напружені відносини між Росією і Туреччиною. Іншими вузькими місцями маршрутів є Суецький канал і Аденську затоку.

В епоху побудови морських суден самої великої місткості поставки вантажів зернових з країн Чорноморського регіону відрізняються невеликими партіями. Звичайною для таких перевезень є щомісячна поставка партій в 3-5 тонн, на що вкрай рідко йдуть інші світові виробники зернових.

Категория: Shipping news | Просмотров: 802 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar