ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

17:19
Регулятори ринку морських транспортних перевезень не планують фіксувати тарифи на контейнерні перевезення

Регулятори ринку морських транспортних перевезень не планують фіксувати тарифи на контейнерні перевезення

Падіння вартості міжнародних морських контейнерних перевезень народжує побоювання серед учасників ринку / Перевізники бояться, що великі копанні змусять дрібних гравців закрити бізнес.

Однак глобальні регулятори ринку морських контейнерних перевезень вантажів не знайшли доказів установки спеціальних цін великими гравцями ринку. Така інформація була оприлюднена представником США після зустрічі в середині червня 2015 року, на якій обговорювалося падіння вартості перевезень вантажів на найбільш завантажених світових маршрутах. Нагадаємо, воно спостерігалося дві тиждень поспіль.

Всі регулятори стурбовані впливом нових спілок на конкуренцію. Але поки немає доказів фіксування цін.

Регулятори з США, Європейського Союзу і Китаю зібралися в Брюсселі. На зустрічі обговорювалися долі власників компаній міжнародних вантажних перевезень і постачальників палива для судів. Приводом для дискусії стало турбота про те, що нові союзи серед найбільших гравців ринку з часом дадуть їм контроль над тарифними ставками, через що з ринку будуть витіснені дрібні перевізники, які не зможуть конкурувати в обсягах і потужностях.

Відзначимо: зустріч відбулася після останнього падіння ринкових цін за касовими операціями на безлічі глобальних торгових маршрутів нижче вартості палива для транспортних компаній.

Згідно з даними індексу SCFI Шанхайської Морський Біржі вартість перевезення контейнерних вантажів з Шанхая в Роттердам (Нідерланди) впала на 15,6% в порівнянні з попереднім тижнем до 205 доларів США, куди входить вартість суднового палива, складова 300 доларів США. Це означає, що протягом двох тижнів вперше за два роки транспортні компанії не можуть покривати свої витрати на паливо на маршрутах між Азією і Європою.

Представник великого азіатського оператора прокоментував, що компанія знаходиться в дуже складній ситуації і втрачає близько 100 доларів США на кожному контейнері. Втрати становлять вдвічі більше, ніж на попередньому тижні.

Аналітики і керівники транспортних підприємств галузі заявляють, що 16 найбільших гравців ринку об'єднали свої ресурси в союзи і незабаром зможуть диктувати ставки морських контейнерних перевезень , однак пройде чимало часу, перш ніж будуть повністю задіяні надлишкові потужності. На даний момент союзи охоплюють 80% всього ринку міжнародних морських контейнерних перевезень , які включають будь-які вантажі від електроніки і побутових товарів до одягу, іграшок і свіжих продуктів.

Негативний вплив на тарифи надають розширені потужності. Попит на морські контейнерні перевезення вантажів зріс всього на 3% за перші чотири місяці цього року, тому конкурентна боротьба буде дуже серйозною в наступні два-три роки. Надлишкові потужності перевізників на торгових маршрутах Азія-Європа на даний момент складають близько 30%.

В результаті регулятори вирішили тісно співпрацювати в питаннях відстеження діяльності спілок і їх цінових політик.

Просмотров: 686 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar