ENG   ES   УКР  РУС   GER  
міжнародні вантажоперевезення / TBN company
tel:    +38 093 047 16 63        for call to Ukraine:    +38 067 551 27 74
menu

01:19
Україна і Білорусь зняли обмеження на вантажні автомобільні перевезення

Україна і Білорусь зняли обмеження на вантажні автомобільні перевезення
Україна і Білорусь підписали міжурядовий протокол, який повністю знімає обмеження на вантажні автомобільні перевезення між країнами. Таким чином, Білорусь стала третьою країною, з якою Україна уклала договір про лібералізацію вантажних перевезень. Перший подібний договір був підписаний в травні 2016 року з Швейцарією, повністю були зняті обмеження на вантажоперевезення до Великобританії в червні 2019 року.

Щоб рішення вступило в силу, потрібна його ратифікація Верховною Радою, але в Міністерстві інфраструктури впевнені, що процедура повинна пройти дуже швидко. Вантажоперевезення в Білорусь значно зросли після введення Російською Федерацією заборони на транзитні вантажоперевезення в Казахстан з України. Українським вантажоперевізникам, які прямують у Казахстан і країни Середньої Азії, тепер необхідно проходити митний огляд в Білорусі з установкою спеціальних пломб. З введенням подібної процедури попит на двосторонні дозволи різко виріс, дефіцит, що виник, став причиною затримки відправлень і давав підстави для корупційних дій. Тепер же скасування обмежень на вантажоперевезення з Білорусії в Україну дозволить не тільки забезпечити точні терміни доставки, адже перевізникам не доведеться витрачати час на оформлення дозволів, але і знизить фінансове навантаження.

Наступним кроком в лібералізації вантажоперевезень між Україною і Білоруссю має стати поліпшення взаємодії української митниці з Білоруською залізницею. Запуск автоматичної системи обміну інформацією дозволить відмовитися від оформлення великої кількості документів в паперовому вигляді. Це дозволить значно скоротити час виконання митних процедур, на сьогоднішній день вантажні потяги можуть простоювати на кордоні 2-3 тижні, поки триває оформлення митної документації.

Категория: Avto news | Просмотров: 795 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar